San Andreas Police Departament

  CODUL PENAL AL STATULUI SAN ANDREAS (2016—2017)

  Share
  Laura_Petrovic
  Laura_Petrovic
  High Command
  High Command

  Posts : 19
  Join date : 2017-11-16

  CODUL PENAL AL STATULUI SAN ANDREAS (2016—2017)

  Post by Laura_Petrovic on Wed Nov 29, 2017 5:00 pm

  Codul Penal al Statului San Andreas 2017


  Cuprins (STANDARD)
  • INTRODUCERE: Politica şi ghidul codului penal
  CAP. 1. Infracţiuni asupra persoanelor
  CAP. 2. Infracţiuni asupra proprietăţilor
  CAP. 3. Infracţiuni asupra bunelor moravuri
  CAP. 4. Infracţiuni asupra justiţiei
  CAP. 5. Infracţiuni asupra liniştii publice
  CAP. 6. Infracţiuni asupra sănătăţii şi siguranţei publice
  CAP. 7. Infracţiuni asupra întreţinerii de stat
  CAP. 8. Infracţiuni în trafic
  CAP. 9. Controlul armelor mortale
  CAP. 10. Caracteristicile condamnării
  CAP. 11. Legislaţia rutieră
  CAP. 12. Apărarea penală


  INTRODUCERE:Politica şi ghidul codului penal

  Motiv
  Pentru siguranţa cetăţenilor din Los Santos şi a oraşelor executorii, asigurând în același timp prevenirea de înstrăinare a drepturilor și a protecției cetățenilor și bunurilor acestora.

  Politica de alocare a timpului
  Ofiţerii departamentului de poliţie folosesc codul penal în scop orientativ, pentru a plasa suspecţii care pledează "VINOVAT" la toate acuzările aduse asupra lor.
  - Ofiţerii trebuie să aresteze suspecţii pe perioada minimă menţionată în codul penal, dar în cazul în care un suspect nu se conformează cerinţelor unui ofiţer sau comite aceeaşi infracţiune de mai multe ori, ofiţerii pot aresta suspectul până la perioada maximă menţionată. De exemplu, la o infracţiune unde se poate aresta între două şi şase ore, un ofiţer poate aresta un suspect oriunde între două şi şase ore (două, trei, patru, cinci sau chiar şase), dar acest lucru depinde de comportamentul suspectului pe tot parcursul arestării cât şi de numărul de infracţiuni comise.
  - Singura excepţie de la regula de mai sus, este atunci când un cetăţean comite o infracţiune asupra unui agent guvernamental.

  Suspecţii acuzaţi vor fi:
  • Închişi în SACF (San Andreas Correctional Facility), dacă pedeapsa lor este mai mare de 1 zi.
  • Închişi în închisoarea locală (Los Santos Police Department's Head Quarters) dacă pedeapsa lor este mai mică de 1 zi.
  • Închişi unde doreşte ofiţerul, dacă pedeapsa lor este de 1 zi.

  Ascultarea şi înregistrarea apelurilor
  Statul San Andreas urmează politica de înştiinţare a unei singure părţi pentru ascultarea şi înregistrarea apelurilor telefonice. Acest lucru înseamnă că dacă o parte este conştientă, un apel poate fi ascultat sau înregistrat, precum şi o persoană poate fi monitorizată.

  Avertismentul Miranda
  Avertismentul Miranda reprezintă drepturile de arestare disponibile pentru fiecare suspect care este acuzat de o crimă. Acest avertisment, în funcție de fiecare arest în parte, trebuie să fie rostit în mod obligatoriu de ofițerul care efectuează arestul. Un ofițer are datoria de a înștiința o persoană care urmează să fie arestată cu acuzațiile pentru care este arestat, drepturile pe care le are și să se asigure că respectiva persoană își înțelege drepturile. În San Andreas, există trei cazuri și trei versiuni ale avertismentului Miranda:

  1. Când un ofițer de poliție A FOST martor ocular la acțiunile săvârșite
  • „Aveţi dreptul să nu spuneţi nimic. Orice veţi spune poate şi va fi folosit împotriva dumneavoastră într-o curte de judecată. Din moment ce unul sau mai mulți ofițeri de poliție au fost prezenți la acțiunile dumneavoastră, nu aveţi dreptul să vorbiţi cu un avocat. Sunteți acuzat de <acuzații> și veți săvârși pedeapsa prevăzută de Codul Penal al statului San Andreas.”
  2. Când un ofițer de poliție NU A FOST martor ocular la acțiunile săvârșite
  „Aveţi dreptul să nu spuneţi nimic. Orice veţi spune poate şi va fi folosit împotriva dumneavoastră într-o curte de judecată. Aveţi dreptul să vorbiţi cu un avocat şi să aveţi un avocat prezent în timpul oricărui interogatoriu cu privire la crimele săvârșite. Dacă nu vă permiteţi un avocat, vă va fi furnizat unul din partea Department of Justice. Dacă un avocat din oficiu nu este disponibil, aveți posibilitatea de a cere sprijinul unui ofițer de poliție senior (Lieutenant sau mai mare) pe timpul interogatoriului. Dacă ambele variante nu sunt viabile, o să fiți interogat în absența unui avocat sau a unui ofițer senior.”

  3. Când un suspect este INTEROGAT despre anumite acțiuni în care se suspectă că a fost implicat
  „Aveţi dreptul să nu spuneţi nimic. Orice veţi spune poate şi va fi folosit împotriva dumneavoastră într-o curte de judecată. Urmează să fiți interogat despre un anumit incident în care este suspectată implicarea dumneavoastră. Aveți dreptul să vorbiți cu un avocat şi să aveţi un avocat prezent în timpul interogatoriului. Dacă nu vă permiteţi un avocat, vă va fi furnizat unul din partea Department of Justice. Dacă un avocat din oficiu nu este disponibil, aveți posibilitatea de a cere sprijinul unui ofițer de poliție senior (Lieutenant sau mai mare) pe timpul interogatoriului. Dacă ambele variante nu sunt viabile, o să fiți interogat în absența unui avocat sau a unui ofițer senior.”

  NOTĂ INFORMATIVĂ: Cel de-al 3-lea avertisment Miranda este valabil oricând un ofițer pune întrebări despre o anumită crimă, un anumit incident, și așa mai departe. În cazul în care persoana interogată nu a avut la dispoziție cea de-a 3-a versiune a avertismentului Miranda, respectivul ofițer nu poate folosi orice acea persoană spune împotriva ei.


  CAP. 1. Infracţiuni asupra persoanelor

  (1)01. Asalt
  • Asaltul reprezintă o persoană cu intenţia şi capacitatea de a comite o infracţiune, cum ar fi ameninţarea de a comite o crimă, fiind tototadă capabil de a face acest lucru.
  - Codul Penal (1)01 reprezintă o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore si 12 ore.

  (1)02. Asalt cu o armă mortală
  • Asaltul cu o armă mortală este un act de asalt în care suspectul este în posesia unui obiect sau a unei arme capabile de a răni
  - Codul Penal (1)02 reprezintă o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi si 12 ore.

  (1)03. Tentativă de omor
  • Orice persoană care încearcă să comită o crimă sau vătămări severe şi ireversibile.
  - Codul Penal (1)03 reprezintă o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului la jumătate (1/2) din (1)08. Crimă.

  (1)05. Ameninţări criminale

  • Ameninţarea criminală reprezintă orice persoană care ameniţă intenţionat să comită o crimă care poate rezulta în uciderea sau vătămarea corporală gravă a altei persoane în scris, verbal sau prin orice mijloc de comunicare electronic, în timp ce contactul fizic nu este prezent.
  - Codul Penal (1)05 reprezintă o infracţiune care se poate pedepsi cu cu închiderea suspectului între 6 ore si 10 ore.

  (1)06. Omor din culpă
  • Omorul din culpă reprezintă uciderea fără intenţie a unui individ, cu sau fără o ceartă anterioară.
  - Codul Penal (1)06 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi(24h) si 1zi + 12 ore(36h)

  (1)07. Răpire
  • O presoană care fură, ţine, reţine sau arestează alt individ, cu forţa şi împotriva voinţei sale.
  - Codul Penal (1)07 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 zile si 4 zile.

  (1)08. Crimă (Omucidere)
  • Crima este un delict ilegal de ucidere a unei fiinţe umane sau fetus în cel de-al doilea trimestru al său sau mai târziu, purtând ranchiună chiar şi după aceasta.
  - Codul Penal (1)08 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 3 zile si 5 zile.

  (1)09. Vătămare corporală gravă
  • Orice persoană care răneşte altă persoană prin utilizarea unei armei motale sau vătămare corporală unde apar răni severe.
  - Codul Penal (1)09 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi (24h) si 1 zi + 12 ore (36h)

  (1)10. Tortură
  • Orice persoană care, cu intenţia de a cauza dureri nemiloase şi suferinţe extreme cu scopul răzbunării, şantajului, convingerii sau pentru orice alt scop sadic, care are ca urmare o vătămare corporală extrem de gravă.
  • (1)10 nu se va suprapune cu (1)03 Tentativă de omor. Totuşi, dacă tortura a rezultat în moartea unui individ, poate fi suprapus cu (1)08 Crimă.
  - Codul Penal (1)10 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 zile si 6 zile.


  CAP. 2 Infracţiuni asupra proprietăţilor

  (2)01. Incendiere
  • O persoană este vinovată de incendiere atunci când dă foc, arde, cauzează un incendiu sau ajută la cauzarea unuia asupra unei structuri, păduri sau proprietăţi, într-un mod inteţionat şi cu premeditare.
  - Codul Penal (2)01 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi +12 ore (36h) si 2 zile.

  (2)02. Spargere
  • Orice persoană care intră pe orice proprietate (publică sau privată) cu intenţia de a comite o crimă.
  - Codul Penal (2)02 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore si 1 zi.

  (2)03. Şantaj
  • Şantajul reprezintă folosirea fricii sau a altor metode drept mecanism pentru a influenţa un individ să îndeplinească diferite activităţi sau servicii.
  - Codul Penal (2)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 16 ore si 1 zi.

  (2)04. Afilierea la o organizaţie criminală
  • Orice persoană care este afiliată la o organizaţii criminale şi operează împreună cu aceasta.
  - Codul Penal (2)04 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului pe o perioadă stabilită de un judecător, în funcţie de crimele comise de organizaţia respectivă.

  (2)05. Fals privind identitatea
  • Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identități altei persoane, pentru a induce sau a menține în eroare un organ sau o instituție de stat sau o altă unitate guvernamentală, în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine ori pentru altul.
  - Codul Penal (2)05 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 12 ore si 1 zi.
  Cu aceeași pedeapsă se sancționează încredințarea unui înscris care servește pentru dovedirea stării civile ori pentru legitimare sau identificare, spre a fi folosit fără drept.
  Cu aceeași pedeapsă se sancționează și impersonarea unui angajat al unei agenții guvernamentale sau federale.

  (2)06. Falsificare
  • Orice persoană care alterează, crează sau foloseşte un document scris, cu bună ştiinţă, pentru a comite fraudă.
  - Codul Penal (2)06 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 12 ore si 1 zi.

  (2)07. Fraudă
  • Inducere în eroare, înșelăciune, act de rea-credinţă săvârșit spre a realiza un profit material prin atingerea adusă drepturilor altei persoane.
  - Codul Penal (2)07 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi si 2 zile.

  (2)8. Furt de mare amploare
  • CLASA A: Între $10,000 şi $100,000 în bani sau proprietăţi.
  - Codul Penal (2)08a este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 zile si 3 zile + 12 ore.
  • CLASA B: Peste $100,000 în bani sau proprietăţi.
  - Codul Penal (2)08b este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 3 zile si 4 zile + 12 ore.

  (2)09. Furt auto
  • Orice persoană care fură un autovehicul, nu contează valoarea acestuia. Această acuzare include spargerea unui autovehicul, cu sau fără intenţia de a-l fura.
  - Codul Penal (2)09 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului 6 ore si 1 zi.

  (2)10. Furtul unei arme de foc
  • Orice persoană care fură o armă de foc înregistrată, nu contează valoarea acesteia.
  - Codul Penal (2)10 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 16 ore si 1 zi.

  (2)11. Furt minor
  • Orice persoană care fură, transportă, sau fuge cu un bun personal al unui individ sau care aparţine unei proprietăţi, în valoare de $2,500 sau mai puţin. Această acuzare include refuzarea de a plăti pentru un serviciu cu o valoare mai mică de $2,500.
  - Codul Penal (2)11 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore si 12 ore.

  (2)12. Primirea unor bunuri furate↑
  • Orice persoană care cumpără cu bună ştiinţă un bun furat sau care a fost obţinut în urma şantajului.
  - Codul Penal (2)12 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore si 16 ore.

  (2)13. Jaf
  • Jaful reprezintă furtul unor bunuri personale care se află în posesia altor persoane, în prezenţa acestora şi împotriva absenţei acestora, realizat prin orice mijloace în care forţa sau frica predominau, cum ar fi asaltul sau vătămarea corporală.
  - Codul Penal (2)13 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 2 zile pe lângă celelalte acuzări asociate cu jaful.

  (2)14. Evaziune fiscală
  • Sustragerea prin orice mijloace de la impunerea sau de la plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurărilor sociale de stat şi bugetelor fondurilor speciale de către persoanele fizice şi persoanele juridice române sau străine, denumite contribuabili.
  - Codul Penal (2)14 se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 1 zi.  - Cauţiunea este în valoare de $40,000.

  (2)15. Violare de domiciliu
  • Violarea de domiciliu constă în fapta unei persoane de a pătrunde fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau de a refuza să le părăsească la cererea acesteia. Fapta se pedepseşte mai aspru dacă este săvârşită de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună, în timpul nopţii sau prin folosire de calităţi mincinoase.
  - Codul Penal (2)15 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 12 ore.

  (2)16. Furt
  • Furtul constă în fapta unei persoane de a lua un bun mobil (cu valoarea cuprinsă între $2,500 şi $10,000) din posesia ori detenţia altei persoane, fară consimţământul acesteia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept. Această acuzare include refuzarea de a plăti pentru un serviciu cu o valoare între $2,500 şi $10,000.
  - Codul Penal (2)16 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 12 ore si 1 zi.

  (2)17. Vandalism
  • Orice persoană care distruge sau deteriorează un bun sau o proprietate care nu îi aparţine.
  - Codul Penal (2)19 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 3 zile si 4 zile.

  (2)18. Jaf armat
  • Obţinerea unui bun din posesia unei persoane prin folosirea forţei sau impunerea fricii cu ajutorul unei arme de orice model. Nu se adaugă la (1)02. Asalt cu o armă mortală.
  - Codul Penal (2)17 este o infracţiunecare se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore si 12 ore.

  (2)19. Violarea de domiciliu a unei facilităţi restricţionate
  • Orice cetăţean care, fără autorizaţie, intră într-o facilitate (instituţie) deţinută de statul San Andreas care este securizată cu scopul de a ţine departe cetăţenii. Aici intră taberele militare, garajele deţinute de LSFD şi garajele deţinute de LSPD. Instituţiile publice în care accesul cetăţenilor este permis precum secţia LSPD, interiorul spitalului ASGH nu intră sub această lege.
  - Codul Penal (2)19 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 16 ore si 1 zi.  CAP. 3 Infracţiuni asupra bunelor moravuri

  (3)01. Expunere indecentă
  • Orice persoană care îşi expune organele genitale, cu bună ştiinţă, în public sau în orice spaţiu unde se află şi alte persoane.
  - Codul Penal (3)01 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului 4 ore si 12 ore.

  (3)02. Acte cu caracter obscen
  • Actele cu caracter obscen se referă la gesturi sau comportamente sexuale explicite, săvârşite individual sau în grup, imagini, sunete ori cuvinte care prin semnificaţia lor aduc ofensă la pudoare, precum şi orice alte forme de manifestare indecentă privind viaţa sexuală, dacă se săvârşesc în public.
  - Codul Penal (3)02 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore si 12 ore.

  (3)03. Prostituţie
  • Prostituţia constă în fapta unei persoane de a-şi procura principalele mijloace de existenţă practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane. Se aplică și la clienții acestor persoane, care fac uz de prostituție.
  - Codul Penal (3)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 12 ore si 16 ore.


  (3)04. Viol
  • Violul constă în actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia, sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa.
  - Codul Penal (3)04 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp 4 zile.

  (3)05. Hărţuire sexuală
  • Orice persoană care atinge o altă persoană cu scopul de a întreţine relaţii sexuale sau cu sugestivitate la acestea, cu o altă persoană, de acelaşi sex sau de sex opus. Această acuzare include şi atingerea altei persoane în zone indecente, fără voia ei.
  - Codul Penal (3)05 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului pentru 1 zi.


  (3)06. Agresiune sexuală
  • Orice persoană care agresează verbal o altă persoană cu scopul excitării sau a obţinerii unui act sexual.
  - Codul Penal (3)06 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 12 ore si 16 ore.

  (3)07. Urmăriea unei persoane fără aprobare/împuternicire
  • Orice persoană care urmăreşte, cu bună ştiinţă o altă persoană şi o hărţuieşte cu intenţia de a face persoana respectivă să-i fie frică pentru propria siguranţă sau pentru siguranţa familiei sale.
  - Codul Penal (3)07 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi si 1 zi + 12 ore.

  (3)08. Corupere de minori
  • Coruperea de minori constă în săvârşirea unor acte cu caracter obscen asupra unui minor ori în prezenţa acestuia. Fapta este mai gravă dacă se săvârşeşte în cadrul familiei. Dacă asemenea fapte au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa va fi mai severă. De asemenea, se sancţionează şi ademenirea unei persoane în vederea săvârşirii de acte sexuale cu un minor de sex diferit sau de acelaşi sex.
  - Codul Penal (3)08 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 5 zile si 6 zile.

  (3)09. Eroism
  • O persoană care "ia legea în mâinile sale", care acţionează după propriile idei, fără să facă parte dintr-un departament de aplicare a legii sau fără să fie ON DUTY. Arestul poate fi făcut de un civil doar în cazul în care persoana arestată instigă acţiunea iar civilul care îl arestează o face pentru propria-i siguranţă.
  - Arestul făcut de un civil este legal atât timp cât persoana arestată încalcă legea.
  - Codul Penal (3)09 nu se aplică când un ofiţer este în preajma unei situaţii unde este nevoie de asistenţă.
  - Această acuzație implică și persoanele neangajate în cadrul unui departament de aplicare al legii care interferează cu activitățile acestora și nu răspunde somațiilor de a se retrage.
  - Codul Penal (3)09 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 12 ore si 1 zi + 12 ore.

  (3)10. Proxenetism
  • Orice persoană care solicită, face publicitate, ajută sau oferă transport ori supervizează persoane implicate în prostituţie şi obţine o parte din suma câştigată in urma actului sexual comite proxenetism.
  - Codul Penal (3)10 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 4 zile.  CAP. 4 Infracţiuni asupra justiţiei

  (4)01. Dare/Luare de mită
  • Orice persoană care oferă bunuri personale pentru a schimba decizia unui angajat guvernamental sau pentru a influența respectivul angajat pentru acțiunile sale.
  - Codul Penal (4)01 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 3 zile.

  (4)02. Sfidarea Curţii
  • Orice persoană care nu se va supune ordinelor verbale în Curtea de Justiție.
  - Codul Penal (4)02 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului 6 ore si 12 ore.

  (4)03. Descurajarea unui martor sau a unei victime
  • Orice persoană care impiedică sau descurajează orice martor sau victimă de la participarea sa de a da mărturie într-un proces, cu utilizarea mitei, amenințării sau a altor tactici, cu bună știință şi rea intenție.
  - Codul Penal (4)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi si 1 zi + 12 ore.

  (4)04. Rezistență la Arest
  • Orice persoană care opune rezistență când trebuie să fie arestată SAU reținută de ofițeri ai păcii. Această acuzație înlocuiește fosta acuzație ''Evadarea de un ofițer fără un autovehicul'' și trebuie folosită când un suspect se folosește de fugă pentru a evita arestul.
  - Codul Penal (4)04 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 9 ore si 16 ore.

  (4)05. Eşecul de a plăti o amendă
  • Orice persoană care eşeueaza plata a unei amenzi și trece de timpul limită oferit de ofițer, fără o scuză convenabilă, chiar dacă amenda este plătită după timpul limită.
  - Codul Penal (4)05 este o infracţiune care se popate pedepsi cu închiderea suspectului 6 ore.

  (4)06. Oferirea de informaţii false
  • Orice persoană care oferă date false, ca acte false, refuzul de a spune adevărul sau oferirea de informații false.
  - Codul Penal (4)06 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 1 zi.

  (4)07. Eşecul identificării
  • Orice persoană care refuză să se identifice unui ofițer cu un act legal sau cu numele său.
  - Codul Penal (4)07 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului 4 si 6 ore.

  (4)08. Introducerea mărfii de contrabandă
  • Orice persoană care furnizează unui deținut sau unei inchisori obiecte ilegale sau încearcă să intre cu obiecte de contrabandă în Statul San Andreas.
  - Codul Penal (4)08 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi + 12 ore si 3 zile.

  (4)09. Abuzul liniei de urgenţă
  • Orice persoană care folosește o linie de urgenţă cu scopul de a face farse, de a da informații false sau de a contacta un ofițer fără scopul de a raporta o crimă sau necesitatea de a chema asistentă.

  - În cazul în care abuzul liniei de urgență cauzează mobilizarea de resurse în masă (cum ar fi în cazul răpirilor), suspectul trebuie arestat pentru timpul maxim.
  - Codul Penal (4)09 este o încălcare a legii care se poate pedepsi cu amendarea suspectului cu o sumă de $6,000 sau închiderea acestuia pentru 12 ore.

  (4)10. Limbaj vulgar
  • Orice persoană folosește cuvinte vulgare cu scopul de a jignii, intimida sau obține avantaj în fața altei persoane.
  - Codul Penal (4)10 este o încălcare a legii care se poate pedepsi cu amendarea suspectului pentru $5,000.

  (4)11. Obstrucția unui ofiţer
  • Orice cetăţean care împiedică un ofițer să-şi face treabă corect sau periclitează siguranța ofițerului sau a oricărui civil care este alături. A nu se acorda împreună cu Rezistență la Arest.
  - Codul Penal (4)11 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului 12 ore si 1 zi.

  (4)12. Distrugerea de dovezi
  • Orice cetăţean care distruge, reține sau încearcă să distrugă sau rețină probele sau dovezi de la o încălcare a legii, fie aceasta crimă, infracțiune sau încălcare a legii în clasificarea codului penal.
  - Codul Penal (4)12 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 2 zile.

  (4)13. Încălcarea termenilor de eliberare condiționată
  • Orice cetăţean care încalcă cu bună știință termenii unei eliberări condiționate.
  - Codul Penal (4)13 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 2 zile.

  (4)14. Ignorarea unei citaţii
  • Orice cetăţean care nu respectă citaţiile trimise de stat la domiciliu sau primite de la un ofițer. Această acuzație include alterarea citațiilor propriu-zise, aruncarea acestora sau orice act de acest gen.

  - Codul Penal (4)14 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 12 ore.

  (4)15. Fraudă la votare
  • Orice cetăţean care încalcă regulile de votare sau încearcă să fraudeze voturile.
  - Codul Penal (4)15 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 zile si 6 zile.

  (4)16. Coruperea angajaților guvernamentali
  • Orice cetățean care corupe angajați guvernamentali, pentru bunuri personale sau dreptate publică.
  - Codul Penal (4)16 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 4 zile

  (4)17. Corupție într-o funcție publică
  • Orice cetăţean care comite actul de corupție într-o funcție publică (ex. angajat guvernamental).
  - Codul Penal (4)17 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 zile si 6 zile.

  (4)18. Evadare din închisoare
  • Orice detinut ce evadează dintr-o închisoare. Aici intră și transportul către închisoare.
  - Codul Penal (4)18 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 8 zile.

  (4)19. Completarea unui act oficial cu date false
  • Orice cetăţean care completeaza un act legal cu date false pentru a omite ceva sau a ascunde ceva.
  - Codul Penal (4)19 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 10 ore si 14 ore.

  (4)20. Practicarea justiției fără un act legal
  • Orice cetăţean care pretinde a fi funcționar public care se ocupă cu justiția fără să dețină acte legale care atestă că are studiile necesare și diplomă.
  - Codul Penal (4)20 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului 1 zi si 2 zile.

  (4)21. Evadarea din custodie
  • Orice persoană care a fost reţinută fizic de către un ofiţer de poliţie şi evadează din posesia acestora rezultând într-o percheziţie sau un mandat de arestare să fie executate.
  - Codul Penal (4)22 este o crimă care se pedepseşte cu închiderea suspectului pentru 1 zi si 16 ore.  CAP. 5 Infracţiuni asupra liniştii publice.

  (5)01. Deranjarea liniştii publice
  • Atunci când un civil dă volumul unui aparat electronic la maxim, vorbește cu un ton prea ridicat, folosește semne obscene în public sau provoacă ceartă sau bătaie.
  - Codul Penal (5)01 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore si 6 ore sau, în cazul incidentelor minore, cu amendarea suspectului cu 4,500$.

  (5)02. Instigarea unei revolte
  • Atunci când unul sau mai mulți civili încearcă să creeze o revoltă cu tentativă de a distruge bunurile publice sau de a răni mai mulți oameni pe care îi înconjoară.

  - Codul Penal (5)02 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 12 ore zi 1 zi.

  (5)03. Eșecul de a părăsi un loc
  • Atunci când unul sau mai mulți civili refuză să părăsească locul indicat de un ofițer al legii.
  - Codul Penal (5)03 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore si 5 ore.

  (5)04. Incidente care pun în pericol viața civililor
  • Atunci când un individ comite o acțiune care pune în pericol viața a unui civil, din cauza neatenției sale.
  - Codul Penal (5)04 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore si 12 ore.

  (5)05. Calomnie
  • Calomnia reprezintă afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancțiune penală, administrativă sau disciplinară ori disprețului public.
  - Codul Penal (5)05 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi si 2 zile.  CAP. 6 Infracţiuni asupra sănătăţii şi siguranţei publice

  (6)01. Ocuparea unui loc public cu scopul de a face vânzare
  • Orice cetățean care ocupă un loc public, nelicențiat, cu scopul de a face vânzare.

  - Codul Penal (6)01 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore si 5 ore.

  (6)02. Producerea de substanțe ilegale
  • Orice cetăţean care produce, transportă sau creează substanţe care sunt prevăzute de lege ca fiind ilegale, pe cale chimică sau naturală.
  - Codul Penal (6)02 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 4 zile.

  (6)03. Deținere de substanțe controlate
  • Orice cetăţean care deține substanțe controlate (droguri) fără un act legal sau o reţetă pentru deţinerea lor.
  - Codul Penal (6)03 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore si 12 ore.
  - Un cetățean NU TREBUIE SĂ FIE ARESTAT dacă deține un Legal Marijuana Certificat eliberat de către LSFD și cel mult trei grame de MARIJUANA, inclusiv, în posesia sa.

  (6)04. Deținere de substanțe ilegale cu intenția de a le distribui
  • Orice cetățean care deține substanţe ilegale (marijuana - peste 3 grame, cocaină, heroină, amfetamină sau ecstasy) și intenționează să le vândă publicului.
  - Codul Penal (6)04 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 zile si 7 zile + 12 ore.
  • TIP I: 0 - 15 grame » 2 zile
  • TIP II: 16-30 grame » 3 zile
  • TIP III: 31-50 grame » 4 zile + 12 ore.
  • TIP IV: 51-100 grame » 6 zile
  • TIP V: 101+ grame » 7 zile + 12 ore.

  (6)05. Deținere de accesorii pentru narcotice
  • Orice cetăţean care deţine orice obiect pentru folosirea de narcotice (seringă, bong, etc.)

  - Codul Penal (6)05 este o infracțiune care se poate pedepsi cu amendarea suspectului cu $4,500.

  (6)06. Deținere de alcool
  • Orice cetăţean care deține la el lăzi sau baxuri cu alcool în timp ce conduce un autovehicul.
  - Codul Penal (6)06 este o infracțiune care se poate pedepsi cu amendarea suspectului cu $2,000.

  (6)07. Intoxicație în public
  • Orice cetăţean care este sub influența alcoolului și este într-o condiție care îi poate afecta viața.
  - Codul Penal (6)07 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 6 ore.

  (6)08. Folosirea de substanțe ilegale
  • Orice cetăţean care folosește substanțe ilegale sau este sub efectul drogurilor și pune în pericol viața sa sau a unui cetățean.
  • Se aplică și la cetățenii care fac uz de MARIJUANA în PUBLIC.
  - Codul Penal (6)08 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore si 12 ore.

  (6)09. Terorism
  • O persoană, grup de persoane sau organizație care, prin orice mijloace, provoacă în mod ilegal și intenționat violență și ameninţă să constrângă sau să intimideze, provocând astfel daune grave asupra proprietăţilor publice sau private, sistemelor de transport public şi a altor instituţii.
  - Codul Penal (6)09 este o crimă care se pedepseşte cu închiderea pe viaţă a suspectului* sau se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 zile si 10 zile.

  (6)10. Practicarea medicinei fără licenţă
  • Orice cetățean care practică medicina fără un act legal primit de la instituțiile guvernamentale și încearcă să ajute viața unui civil, fără să aibă pregătirea necesară. Se aplică doar la persoanele care încearcă să injecteze sau să practice intervenții chirurgicale.
  - Codul Penal (6)10 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 3 zile.

  (6)11. Construcţie, mentenanță și perimetre pentru siguranță
  • Şantierele sau locurile în care se realizează o construcţie sau o lucrare de mantenanţă, delimitată cu ajutorul barierelor şi a semnelor de circulaţie, precum şi de angajaţii echipaţi corespunzător, sunt proprietatea statului pe toată durata procesului de construire. Orice individ care pătrunde ilegal în zona delimitată cu sau fără ajutorul unui vehicul, rămâne în perimetrul restricţionat fără permisiune, cauzează probleme şi riscuri persoanelor aflate în apropiere sau comite o crimă în zonă. Conducerea imprudentă sau Violarea de domiciliu nu trebuie atribuite ca un plus acestei sentinţe. În această lege intră şi blocajele, barierele sau delimitările efectuate de agenţiile guvernamentale, Los Santos Police Department si Los Santos Fire Department.
  - Codul Penal (6)10 este o infracțiune care se pedepseşte cu închiderea suspectului pentru 12 ore.

  (6)13. Obstrucţie facială
  1. Este interzis oricărui individ să poarte mască, glugă sau orice alt obiect care îi acoperă faţa sau face mai dificilă identificarea acestuia într-un loc public. Aceasta lege nu se aplică persoanelor care poartă costume tradiţionale sau echipament protectiv pentru desfăşurarea activităţilor profesionale. Orice individ care încalcă această lege poate fi contactat de către un ofiţer pentru suspiciuni şi îi va fi ordonată scoaterea obiectului care împiedică identificarea. Dacă vreun individ comite o crimă în timp ce poartă asupra sa un obiect care obstrucţionează identificarea acestuia sau refuză să înlăture obiectul care provoacă obstrucţionarea, acesta poate fi sancţionat cu această infracţiune.
  - Codul Penal (6)13 este o infracțiune care se pedepseşte cu închiderea suspectului pentru 6 ore.  CAP. 7 Infracţiuni asupra întreţinerii de stat

  (7)01. Abuzul animalelor
  • Orice cetățean care abuzează de animale sau este crud cu ele, încercând să le omoare sau să le lovească.
  - Codul Penal (7)01 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 6 zile.
  -- Dacă animalul face parte din departamentul de poliţie Los Santos, se va acorda sentința maximă.

  (7)02. Abuzul copiilor
  • Orice cetățean care abuzează de un copil cu vârstă sub 18 ani, într-un mod inuman sau crud aducând asupra sa insulte sau asalt fizic, lăsând în urmă probleme psihice sau fizice.
  - Codul Penal (7)02 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului pentru 12 zile.

  (7)03. Punere in pericol a unui copil
  • Orice cetățean care pune în pericol viața unui copil sub 16 ani, cum ar fi abuz fizic, psihic sau alte daune.
  - Codul Penal (7)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 1 zi.

  (7)04. Vânzare de alcool unui minor
  • Orice cetățean care vinde alcool unui individ sub 18 ani.
  - Codul Penal (7)04 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 6 ore.

  (7)05. Deţinere de alcool asupra unui minor
  • Orice cetăţean sub 18 ani care deţine asupra lui alcool.
  - Codul Penal (7)05 este o infracțiune care se poate pedepsi cu amendarea suspectului cu $3,000.

  (7)06. Practicarea activităților de afaceri fără licență specifică
  • Orice cetăţean care întreţine în incinta sau în afacerea sa activități care necesită licență din partea Los Santos City Government, Bureau of Licensing, fără a avea licența respectivă.
  - Codul Penal (7)06 este o infracțiune care se poate pedepsi cu inchiderea PROPRIETARULUI și/sau a oricărui alt MANAGER pus în funcție pentru perioada de timp în care neregula a fost sesizată 2 zile.  CAP 8. Infracţiuni în trafic

  (8)01. Folosirea unei arme de foc dintr-o mașină
  • Orice cetățean care folosește o armă de foc dintr-un vehicul care staționează sau este în mișcare.
  -Codul Penal (8)01 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 2 zile.

  (8)02. Condusul fără permis=
  • Orice cetățean care conduce un vehicul fără să aibă un permis de conducere valid.
  -- Codul Penal (8)02 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 12 ore.

  (8)03. Evadarea de un ofiţer cu un autovehicul
  • Orice cetățean care folosește un vehicul pentru evada de un ofițer. Aici intră și 4(11). Obstrucţia unui ofiţer. (4).04 Evadarea de un ofiţer fără un autovehicul nu este inclusă în acuzarea (8)04. Evadarea de un ofiţer cu un autovehicul
  - Codul Penal (8)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 2 zile.

  (8)04. Pilotarea fără licență
  • Orice cetățean care pilotează fără un permis sau act legal.
  - Codul Penal (8)04 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 12 ore.

  (8)05. Părăsirea locului accidentului sau a unei scene
  • Orice cetățean care fuge de la locul unui accident sau al unei crime, fără să se prezinte sau să sune autoritățile. Se aplică și pentru situațiile de "lovire și fugă".
  - Codul Penal (8)05 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 12 ore si 1 zi.

  (8)06. Părăsirea locului unui accident sau scene minore
  • Orice cetățean care fuge de la locul unui accident auto sau unui apel 911 care nu este foarte grav.
  - Codul Penal (8)06 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore si 12 ore.

  (8)07. Pilotarea într-un mod periculos a unei aeronave
  • Orice cetățean care pilotează cu într-un mod extrem sau periculos un avion, elicopter sau orice altă aeronavă, cu intenția de a distrage atenția autorităților sau de a creea daune.
  - Codul Penal (8)07 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului pentru 1 zi.

  (8)08. Eșecul de a răspunde la ATC
  • Orice pilot care refuză să răspundă la AIR TRAFFIC CONTROL (( /ar )) sau altor avioane atunci când este necesar.
  - Codul Penal (8)08 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 1 zi. Totodată, veţi deveni ţinta ATC şi veţi fi considerat intrus în spaţiul aerian, urmând a fi doborât imediat.

  (8)09. Condusul imprudent al unui vehicul OFF-ROAD sau a unei nave
  • Orice cetățean care conduce periculos un ATV sau orice derivate, bărci sau alte nave cu intenția de a distrage atenția autorităților sau de a crea daune.
  - Codul Penal (8)09 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore si 12 ore și confiscarea licenței de condus șapte zile.

  (8)10. Evadare aeriană

  • Orice cetățean care încearcă să evadeze sau evadează cu un avion sau o aeronavă pentru a scăpa de ofițeri.
  - Codul Penal (8)10 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 3 zile. Totodată, veţi deveni ţinta ATC şi veţi fi considerat intrus în spaţiul aerian, urmând a fi doborât imediat.  CAP. 9 Controlul armelor mortale

  (9)01. Posesia unui cuțit fără o licenţă port-armă de tipul HPW
  • Orice cetățean care deține asupra lui un cuțit cu lama mai lungă de 2 centimetri.
  • (( Se aplică doar asupra CUŢITULUI (KNIFE) şi SABIEI (KATANA). ))
  - Codul Penal (9)01 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului 6 ore si 12 ore.

  (9)02. Posesia unei arme de foc fără permis PORT-ARMĂ
  • Orice cetățean care deține asupra lui o armă de foc fără să aibă un permis port-armă legal eliberat de departamentul de poliţie. Arma poate fi considerată "asupra lui" chiar dacă se află în casă individului, sau într-o proprietate ce-i aparține.
  - Codul Penal (9)02 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi si 1 zi + 12 ore.
  NOTĂ: Dacă suspectul deține cazier, va primi sentința maximă. Dacă suspectul deține un număr de 5+ arme de foc fără licență, va primi sentința maximă.

  (9)03. Fabricarea unei arme / deținerea de materiale
  • Orice cetățean care deține asupra sa materiale pentru fabricarea unei arme sau care fabrică o armă.
  - Codul Penal (9)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 zi si 7 zile + 12 ore.
  • TIP I: 0 - 299 materiale » 1 zi.
  • TIP II: 300 - 599 materiale » 2 zile.
  • TIP III: 600 - 999 materiale » 3 zile.
  • TIP IV: 1000 - 1499 materiale » 4 zile + 12 ore.
  • TIP V: 1500 - 2499 materiale » 6 zile.
  • TIP VI: 2500+ materiale » 7 zile + 12 ore.

  (9)04. Posesia unei arme automate de foc
  • Orice cetățean care deține asupra lui o armă de foc automată, precum: AK47, SMG, UZI, TEC, SPAZ SHOTGUN, M4, RIFLES sau derivate sau chiar gloanțe pentru aceste arme.
  - Codul Penal (9)04 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 zile si 3 zile.

  (9)05. Posesia unei arme ilegale
  • Orice cetățean care deține asupra lui arme interzise de lege sau care conțin modificări, sunt interzise.
  • (( Armele ilegale sunt: Silenced Pistol, TEC-9, MP5, UZI, AK47, Sniper. ))
  - Codul Penal (9)05 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 zile si 3 zile.

  (9)06. Traficul de armament
  • Orice cetățean care nu deține un permis pentru vânzarea de arme și intenționează să le vândă pe piața neagră.
  - Codul Penal (9)06 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 zile si 6 zile.

  (9)07. Posesia de explozibil cu intenția de a-l vinde
  • Orice cetățean care deține asupra sa explozibil ce poate cauza o explozie cu intenția de a-l distribui sau de a-l vinde.
  • Aici intră MOLOTOV COCKTAIL şi GRENADA.
  - Codul Penal (9)07 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 6 zile.

  (9)08. Posesia de explozibil
  • Orice cetățean care deține asupra lui explozibil sau obiecte inflamabile ce pot duce la vătămarea corporală gravă a unui civil sau chiar la moarte.
  • Aici intră MOLOTOV COCKTAIL şi GRENADA.
  -- Codul Penal (9)08 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului cu 4 zile.

  (9)09. Îndreptarea unei arme asupra unui obiect
  • Orice cetățean care deține asupra lui o armă de foc și o îndreaptă asupra unui obiect cu intenția de aa folosi arma pe acel obiect sau doar să țintească înspre acel obiect.
  - Codul Penal (9)09 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 9 ore si 12 ore.

  (9)10. Descărcarea letală a unei arme de foc
  • Orice cetățean care folosește (descarcă letal) o armă de foc, din greșeală sau fără să aibă vreo explicaţie corectă pentru fapta sa.
  -- Codul Penal (9)10 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 10 ore si 14 ore.  CAP. 10 Caracteristicile condamnării

  (10)01. Tentativă
  • Orice persoană care încearcă să comită orice crimă dar nu reușește sau este împiedicat sau interceptat în comiterea acesteia, se pedepsește. În cazul în care tentativa crimei nu este prevăzută de lege, se va pedepsi acţiunea care a incercat să o comită.

  (10)02. Conspiraţie
  • În cazul în care două sau mai multe persoane doresc să comită o acţiune ilegală asupra statului, ordinii publice sau asupra unei persoane.Această acţiune se pedepseste pentru acţiuni conspiraţionale.

  (10)03. Solicitarea unei crime
  • Orice persoană care solicită altei persoane să comită o crimă sau o infracţiune se pedepseşte. În cazul în care nu este prevăzută de lege, persoana care a solicitat comiterea crimei va primi aceeaşi pedeapsă ca făptaşul.

  (10)04. Infracţiunile asupra membrilor guvernului
  • Orice persoană care comite o crimă asupra unui membru al guvernului va primi imediat pedeapsa maximă.

  (10)05. Suspiciunea
  • Orice ofițer are voie să ia un civil în custodie doar 1 ora, dacă are suspiciunea că acesta a comis o crimă. Ofițerii nu pot face o percheziție completă, decât una care verifică civilul dacă deţine arme, narcotice sau un act de identitate. Dacă civilul refuză să răspundă la întrebări și ofițerul nu deține probe incriminatorii pentru arestarea lui, civilul trebuie lăsat liber.

  (10)06. Negocierea / Mărturia
  • În cazul când o persoană, la cererea Biroului de Procuratură sau de către alte autorități judiciare din San Andreeas, un suspect poate depune mărturie pentru a prinde alți infractori sau pentru a ajuta ca alți infractori să fie prinși. Persoana respectivă va primi o sentință mai scăzută sau alte beneficii în timpul arestului său.

  (10)07. Confiscarea permisului de conducere
  • În cazul când un cetățean are şase puncte de penalizare la permis, ofițerul este obligat să-i confiște civilului permisul pentru trei zile. Aceste puncte se obțin pentru nerespectarea regulilor în trafic. Imediat după confiscarea permisiului, maşina respectivului va fi ridicată de către LSPD.

  (10)08. Confiscarea permisului PORT-ARMĂ
  • Când o persoană folosește ilegal o armă de foc sau o utilizează iresponsabil îi va fi creat un cazier. Licența de port-armă va fi confiscată de ofițer, pentru folosirea iresponsabila a unei arme de foc.

  (10)09. Complicitatea
  • Când o persoană ajută altă persoană să comită o crimă iar ambii sunt prinși în flagrant, persoana care a ajutat va primi jumătate din timpul pe care îl va primi suspectul principal.

  (10)10. Tentativa de a distruge probe sau dovezi
  • Când o persoană ajută altă persoană să comită o crimă iar ambii sunt prinși în flagrant, persoana care a ajutat va primi jumătate din timpul pe care îl va primi suspectul principal.  CAP. 11 Legislaţia rutieră

  (11)00. Limite
  • Regulile de trafic permit un maxim de 3 (trei) puncte de penalizare la un permis de conducere. Dacă cineva depăşeşte acest număr, permisul de conducere îi va fi suspendat timp de 3 (trei) zile.

  (11)01. Viteza legală
  • Orice cetățean care conduce un (auto)vehicul, are obligația de a conduce pe autostrăzi cu o viteză maximă de 150 km/h iar pe oricare alt drum, cu 70 km/h, cu excepţia sectoarelor de drum semnalizate cu "viteză maximă".
  - Regula de trafic (11)01 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu amendarea suspectului cu $3,000 şi un punct de penalizare dacă depăşeşte viteza legală cu maxim 50 km/h SAU $5,000 şi două puncte de penalizare dacă depăşeşte viteza legală cu mai mult de 50 km/h.

  (11)02. Eșecul de a opri la semnalele sonore
  • Orice cetățean care refuză să oprească la semnalele sonore date de un ofițer și:
  o Oprește în mijlocul drumului;
  Oprește pe drumul pentru mașinile de ofițeri care se deplasează cu sirene și viteză;
  Oprește în fața unui garaj;
  Face un U-TURN într-o zonă în care nu este permis;
  Nu respectă semnele de circulație.
  - Regula de trafic (11)02 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $2,000 și un punct de penalizare.

  (11)03. Parcare ilegală
  • Orice cetățean care își parchează ilegal mașina, fără să se asigure că este o zonă care nu permte parcarea.
  - Regula de trafic (11)03 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $2,000 sau ridicarea mașinii.


  (11)04. Conducere imprudentă
  • Orice cetățean care operează un vehicul agresiv, nu se asigură, are viteză excesivă sau pune în pericol viaţa sa sau a altor persoane.
  - Regula de trafic (11)03 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $4,000 și un punct de penalizare.


  (11)05. Claxonare excesivă
  • Orice cetățean care claxonează în zone interzise sau într-un mod excesiv.
  - Regula de trafic (11)05 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $1,000.


  (11)06. Eșecul de a opri în intersecție
  • Orice cetățean care eseueaza de a opri în intersecție sau nu lasă prioritare în intersecție.
  - Regula de trafic (11)06 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $1,500.


  (11)07. Posesie de Nitrous Oxide System (NOS)
  • Orice cetățean care deține NOS la o mașină și folosește acest sistem.
  - Regula de trafic (11)03 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore si 10 ore.


  (11)08. Folosirea ilegală a hidraulicelor
  • Orice cetățean care folosește hidraulicele în public, pentru a atrage atenția cuiva sau pentru a fi în centrul atenției.
  - Regula de trafic (11)08 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $2,000 și ridicarea mașinii.


  (11)09. Geamuri fumurii
  • Orice cetățean care deține geamuri fumurii la mașină și împiedică recunoașterea conducătorului de către ofițer va fii sancționat conform codului penal.
  - Regula de trafic (11)09 este o infracțiune care se pedepsește cu $2,000 și un punct de penalizare

  (11)10. Conducere sub influența drogurilor sau a alcoolului
  • Orice cetățean care este la volan și deține valoarea de 0.08% alcool în sânge sau este sub influența oricărui tip de narcotice și pune în pericol viață unui civil sau propria viață.
  - Regula de trafic (11)10 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 9 ore si 16 ore , ridicarea mașinii și confiscarea permisului.


  (11)11. Circularea cu un vehicul neînmatriculat
  • Orice cetățean care conduce un autovehicul care nu are plăcuţa de înmatriculare conform protocolului. Totuşi, dacă cetăţeanul respectiv a trimis o cerere de înmatriculare şi nu i-a fost dat un răspuns, acesta nu va fi sancţionat.
  - Regula de trafic (11)11 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $2,000.


  (11)12. Condusul imprudent al unei biciclete
  • Orice cetățean care se află pe o bicicletă și perturbă buna desfășurare a traficului sau pune viață cetățenilor/propria viață în pericol va fi sancționat conform codului penal.
  - Regula de trafic (11)12 este o infracțiune care se pedepsește cu $2,000.

  (11)13. Curse ilegale
  • Orice cetățean care face orice tip de cursă pe stradă și nu are permisiunea legală a poliției, punând în pericol viață civililor.
  - Regula de trafic (11)13 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închisoarea între 9 ore si 13 ore.


  (11)14. Periclitarea civililor folosind un vehicul
  • Orice cetățean care depășește viteză legală admisă, pentru a ajunge mai repede într-o locație, mergând pe trotuar sau locuri adresate civililor.
  - Regula de trafic (11)14 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore si 9 ore.

  (11)15. Traversarea interzisă
  • Orice cetățean care traversează printr-un loc în care trecerea nu e permisă, pentru a ajunge mai repede undeva , punând în pericol viața unui cetățean sau propria viață se pedepsește contravențional.
  - Regula de trafic (11)15 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $1,000.


  (11)16. Nepurtarea centurii de siguranţă sau a căştii de protecţie]
  • Orice cetăţean care conduce un autovehicul şi nu are pusă centura de siguranţă (în cazul maşinilor) sau casca de protecţie (în cazul motocicletelor sau a motoretelor).
  - Regula de trafic (11)16 este o infracţiune care se pedepseşte cu amendarea suspectului cu $2,000.


  (11)17. Vorbitul la telefon în timpul șofatului

  • Orice cetățean care este surprins că foloseşte un telefon sau o tabletă, ori orice alt dispozitiv electronic cu scopul de a vorbi sau trimite mesaje în timpul şofatului, ori pentru a întreprinde orice altă activitate care distrage atenţia respectivului de la şofat, având una sau ambele mâini ocupate de respectivul dispozitiv, punându-şi astfel propria viaţă, ori viaţa cetăţenilor sau a participanţilor la trafic în pericol.
  - Regula de trafic (11)18 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu 2.000$ și un punct de penalizare.  CAP. 12 Apărarea penală

  (12)01. Greșeală de acuzare
  • Orice cetățean care este acuzat de crimă, și se dovedește că a fost auto-apărare i se vor retrage acuzațiile și va fi lăsat liber. Ofițerul care intenționa să aresteze nu va păți nimic, deoarece a fost o greșeală de acuzare, o neintelegre din partea ofițerului care intenționa să facă arestarea.

  (12)02. Intoxicare involuntară
  • Orice cetățean care este intoxicat, și nu a fost adus in starea respectiva cu voia lui sau cu intenție, nu îi se vor face cazier deoarece civilul va avea dreptul pentru drepturile mirandei . Intoxicarea voluntară nu este similara cu cea involuntara.

  (12)03. Auto-Apărare
  • Orice cetățean care comite orice crimă, indiferent că acesta a fost sub presiune sau a fost auto-apărare, sub ameninţarea armei sau în pericol de moarte, nu va fi găsit vinovat. Cât timp se comite o crimă, și se doveste că a fost auto-apărare civilul este liber să plece.

  (12)04. Șantaj
  • Șantajul este fapta de constrângere exercitată asupra cuiva, prin amenințarea cu divulgarea unui secret compromițător sau prin alte mijloace de intimidare, cu scopul de a dobândi în mod injust un folos, bani sau favoruri pentru sine sau pentru altul

  (12)05. Capcană
  • Orice cetățean care a fost prins în capcană de un alt civil, și nu s-a dovedit că a fost o înscenare dar după mai mult timp, s-a dovedit că a fost o înscenare, suspectul va fi eliberat, dar dacă se dovedește că a fost o înscenare înainte de sentință, acesta va fi eliberat.

  (12)06. Presiune
  • Orice cetățean care omoară instant o amenințare în partea lui, nu va fi considerat criminal deoarece a fost sub presiune, și a fost auto-apărare cât timp a fost amenințat.

   Current date/time is Thu Jan 24, 2019 8:26 am